Actiune de 1 Iunie 2014

Daruri de suflet din suflet pentru copiii din centrele de plasament

Actiune caritabila pentru copii de Centrul de Plasament Recas 2„Scufița Roșie” și „1 Iunie pentru toți copiii” au fost două dintre denumirile generice sub care s-au desfășurat de, 1 iunie, în organizarea mai multor ONG-uri din Timișoara, acțiuni care i-au avut în centrul atenției pe copiii din centrele de plasament din Timișoara și din împrejurimi.

Asociația Arsens,   Asociația Civică Banat și Asociația Sfera Timișoarei, în parteneriat cu  Directia  Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au fost organizatorii evenimentelor care s-au succedat duminică, în Parcul Copiilor și în incinta Ștrandului UMT, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Implicarea voluntarilor din cele trei ONG-uri a izbutit să facă din ziua de 1 Iunie un prilej de reală bucurie pentru mai mult de 100 de copii din centrele de plasament din Recaș, Peciu Nou, Bacova, Periam, Buziaș și Moșnița.

Și aceasta pentru că, dincolo de atmosfera festivă creată de organizatori, copiilor al căror destin s-a dovedit potrivnic le-au fost oferite, din plin, afecțiune, atenție și sentimentul că, fie şi în absența unor familii, sunt parte integrantă dintr-o comunitate căreia îi pasă de ei și care nu rămâne indiferentă la nevoile lor.

SCUFITA-print-300x250Un ceas de teatru oferit, în Parcul Copiilor, de trupa de actori a Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”, câteva ore de încântare petrecute laolaltă, în incinta Ștrandului UMT, în cadrul unor ateliere creative în care au desenat, au colorat sau au pictat, o masă caldă la prânz – acestea au fost o parte dintre darurile oferite de organizatori copiilor prezenți. Copii care, judecând după expresia surprinsă pe chipurile lor și după lumina deslușită în priviri, au valorizat la maximum fiecare moment.

Cecilia Pătrău Șora, reprezentantă a Asociației Arsens, ne-a mărturisit, cu emoție, că acest gen de evenimente reprezintă contribuția pe care fiecare și-o poate aduce pentru a oferi un dram de bucurie în plus copiilor care, privați de afecțiunea pe care le-ar putea-o oferi un părinte, știu mai bine decât oricare alții să prețuiască valoarea unui cuvânt rostit cu afecțiune ori a unei îmbrățișări. „Sunt mulți astfel de copii, iar noi, acum, aici, nu ne facem decât datoria de oameni. Am simțit nevoia să fiu azi aici, chiar dacă am, la rândul meu, un copil acasă. Acești copii au nevoie de afecțiune la fel ca oricare alt copil și cred că toți cei care sunt azi aici și care au decis să ofere, din timpul lor și prin prezența lor, copiilor din centrele de plasament această zi, știu că este mult mai mult decât o îndatorire profesională, este o datorie umană”, a spus prof. Oana Tecu.

Am surprins-o la o masă, alături de un grup de copii, aplecată peste umărul acestora și îndrumându-i cum să deseneze și cum să coloreze. I-am surprins deopotrivă, emoția din glas, atunci când am chestionat-o despre ce anume face, în cazul unui cadru didactic, diferența dintre vocație și datorie: „În toamnă, vor fi 17 ani de când sunt cadru didactic. Această profesie, la fel cași dimensiunea umană a fiecăruia dintre noi, nu țin numai de exercitarea unei datorii”, a mai spus prof. Oana Tecu, adăugând că atributele definitorii ale umanității trebuie exersate în permanență, ele nefiind nici exclusiv rezultatul unor îndatoriri profesionale și nici activități rezervate timpului liber.

Nu doresc să spunem nimic altceva decât că suntem aici pentru ei, pentru aceste suflete curate. Ei sunt motivul principal pentru care suntem noi aici și ei sunt cei mai importanți”, a declarat reprezentanta Asociației Arsens, Cecilia Pătrău Șora.

//timpolis.ro/daruri-de-suflet-din-suflet-pentru-copiii-din-centrele-de-plasament/

Multumim sponsorilor pentru suport si sustinere !

10590439_527937837306340_6371269652992922740_n 10410916_527938007306323_5411875137429358892_n 10534765_527938167306307_2274686452679820940_n